Ayurveda Pura teák

Az Ayurveda Pura termékei üzletünkben megvásárolhatóak!

Az Ayurveda Pura termékeit és a Holistic Essentials kézzel készült, natur, organikus prémium kozmetikumait Dr. Deepa Apte indiai orvos, ayurvédikus orvos fejlesztette ki a saját konyhájában az Ayurvéda 5000 éves tradiciója alapján. A termékek nagyon tiszták, számos elismerést tudhatnak magukénak. Személyreszabott kozmetikumok, kiváló minőségű gyógyteák és számos jóléti termékek szerepelnek a kínálatban.

Gyógytea válogatás  – Természetes teák (Vata, Pitta, Kapha és Tridosha típusok)

100% igazoltan organikus és ajurvédikus gyógynövénytea mesterséges aromáktól, színezékektől és tartósítószerektől mentesen.
A tridosha tea, citron-gyömbér tea, napindító, általános méregtelenítő tea.
A Kapha tea fahéj és gyömbér tea, zöld teát tartalmaz, nagyon jó méregtelenítő, kúrában is, de mivel zöld tea is van benne, ezért délelőtt érdemes fogyasztani.
A Pitta tea sáfrány és kardamom tea, tipikus déli tea a jó emésztésért.
A vata pedig tipikus esti nyugtató, elalvást segítő tea édeskömény, narancs.
A Vata a Vatát a pitta a pittát, a kapha a kaphát hozza egyensúlyba. A tridosha pedig mind három doshát.
Kóstold meg az ízekben gazdag teáinkat!
Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy több teánk is elnyerte a legjobb tea díjat!

Mielőtt belekezdenék általánosságban a teáinkról! Minden gyógynövény teánk ayurvédikus alapokon nyugszik, megőrizve a tradíciót és a kifejlesztésénél maradtak annál, amit az ayurvéda tanai mondanak.

A CITROM-GYÖMBÉR tea megszületése Dr Apte konyhájában kezdődött, majdnem két évbe telt mire megkomponálta ezt a csodálatos teakeveréket. Elmondása szerint nagyon izgalmas és kemény munka volt. A teáknál is, ugyanúgy, ahogy az olajoknál sem adnak hozzá illatanyagot, mert az ayurvéda nem erről szól.

A citrom-gyömbér teában megtalálhatjuk még a narancshéjjat és a citromfüvet is. Ezek lágyítják, csitítják a gyömbér melegítő tulajdonságait. Ettől lett ez a tea tridosha, vagyis minden típus számára ideális napi teává..Mivel gyógynövény teáról beszélünk, aminek a szervezetre gyakorolt hatását tekintve számos jótékony hatása van, fontos megjegyezni az alábbiakat.

De mindenek előtt ami nagyon fontos, hogy a gyógynövényteáknak is finomnak kell lennie, mert az íz bemutatkozás az érzékeink felé. Elsőként az ízzekkel kerülünk kapcsolatba, a nyelvünkön keresztül érzékeljük az ízeket, majd innen jut el az agyba és ha tetszik az íz, akkor a szervezet is jobban elfogadja. Mert ha valami nem finom, akkor a szervezetben ellenállás alakul ki és egyfajta kényszer érzése. Ekkor a testünk autómatikusan jelzi, hogy nem kéri és ha elutasítja, akkor nem is lesz annyira hatásos. Ebben a szellemben születtek meg ezek a teák!

A citrom-gyömbér teát nem csak napi teaként fogyaszthatjuk, hanem tisztító kúra jelleggel is lehet alkalmazni. Van az ayurvédában egy jellegzetes megnevezés amit AMA PACINA-nak hívnak, ami egy detoxikáló méregtelenítő kúra. Ehhez a kúrához a legjobb tea, mert ennek a teának a hatását víz méregtelenítő teának is hívják.

Miért hívják így? Az ayurvédában a méreganyagokat AMÁknak nevezik. Az AMA olyan mint egy sajt. Ha a hűtőben van lehül kemény lesz, ha pedig beletesszük a meleg vízbe, akkor felmelegszik, megolvad. A méregtelenítés célja pont ez, hogy felmelegítsük a testet és a méreganyagokat meglágyítsuk, hogy aztán a kiválasztó szervrendszeren keresztül távozni tudjanak. A CITROM-GYÖMBÉR TEA PONT EZT TESZI! A gyömbérnek Tűz jellegű minősége van, megolvasztja a méreganyagokat, míg a citromnak átmosó, tisztító funkciója van. Gyömbér olvaszt-citrom tisztít! Tehát a legjobb kombináció méregtelenítés céljából! Alkalmazzuk 3 napos, 2 hetes, 3 hetes kúráknál. ( Ebben az esetben kérd terápiás tanácsainkat!).

Legjobb reggel ezzel a teával indítani a napot, mert reggel az emésztőtűz még renyhe, úgy is mondhatnánk, hogy fáradt, ezzel a teával pedig felébreszthetjük és fokozhatjuk.

Hasmenés esetén is nagyon jó, ugyanis segít megoldani ezt a problémát is. Ebben az esetben étkezés után kell fogyasztani!

A filter 4-5 csésze tához is felhasználható! Tehát egy filter elegendő egy napra.

Amit ma megosztottam a citrom-gyömbér teáról, tehát a méregtelenítés, és a napi rutin vagyis a napindítás!

A következő részben a súlycsökkentés vagyis fogyókúra céljából.

Immunerősítés  – A Tulsi, azaz Szent Bazsalikom a Gyógyfüvek királynője. Egészségmegőrző, betegség megelőző, élethosszabbító erejét már kutatások is bizonyították.  Erősen adaptogén hatású, segít a szervezetnek megbirkózni a fizikai, érzelmi, kémiai és fertőző hatásokkal szemben.  Helyreállítja a felborult egyensúlyt a test minden területén.

  • Erősíti az immunrendszert, az állóképességet, és teherbírást
  • Enyhíti a megfázás, és influenza tüneteit
  • Láz és gyulladáscsökkentő, légút tisztító
  • Támogatja a légzőrendszert, az oxigén ellátást, és a szív működését
  • Javítja az emésztést, karbantartja a vércukorszintet
  • Baktérium, vírus és gombaölő, erős antioxidáns

Megvéd a stressz okozta károsító hatásoktól, lassítja az öregedést. Fogyaszthatod ízletes tea formájában belsőleg, külsőleg aknés, zsíros bőrre nagyszerű hatással van. Mi biztosítjuk neked, hogy biztonságos környezetben, természetesen tiszta hatóanyagokkal SzÉpülj testileg és lelkileg! Neked csak időpontot kell kérned ehhez!

A Vata tea, most a vata időszakában egy fantasztikus választás! Édeskömény-narancs kombinációja elősegíti az őszi időszak izületi fájdalmainak csökkenését, a fog és csontfájdalmak enyhítését, elősegíti a nyugodt alvást. Közben felmelegíti a hideg végtagokat.

Imádom az ayurvéda minden egyes kezelését, azt, hogy minden engem, személy szerint egyensúlyba hoz.. Mindehhez ilyen csodálatos és isteni finom dolgokkal tehetem!

Kóstolj bele az ayurvéda ízébe!

Menü